Főoldal Kívánságlista (0) Fiókom Kosár Pénztár
BelépésRegisztráció
Kiemelt termékek

A pólyázásról

A Bugyola korszerű újszülött pólya használatával gyermeked:

  • mélyebben alhat
  • kevesebbet sírhat
  • nagyobb biztonságban alhat
  • így te is és gyermeked is boldogabbak lehettek.

A Bugyolák a legdivatosabb mintás pamut külső, és puha bébiplüss belső anyagokból készülnek széles választékban.

A pólya használata a történelem folyamán mindig jelen volt az újszülöttek gondozásánál. Célja földrajzi területenként és koronként változott, ami napjainkban elsősorban a babák megnyugtatása.

Az újszülöttek sokszor nehezen alszanak el a szokatlan zajok és a még kontrollálatlan mozgásaik miatt, gyakran a saját mozdulataiktól is megijednek, nem tudnak elaludni, vagy gyakran felébrednek. Segítségükre lehetünk azzal, hogy szorosan bebugyoláljuk őket, így korlátozódnak a láb és kéz ingeres mozgásai, és csecsemő olyan környezetben találja magát, mint előtte az anyaméhben. A melegség és a nyugalom eme emlékei sokáig megmaradnak, a pólya használata feleleveníti őket, a baba pedig ebben a közegben megnyugszik, és nagyokat alszik.
Kutatások alátámasztják, hogy a pólyás baba:

  • tovább alszik
  • több időt tölt mély alvási fázisban
  • kevésbé riad fel
  • felriadva könnyebben visszaaltatja magát
  • jelentősen kevesebbet sír
  • nagyobb biztonságban alszik: melegen tartja őt a hirtelen csecsemőhalál (SIDS) rizikójának növelése nélkül, mivel a betépőzárazott szárnyak a helyükön maradnak, nem kerülnek a baba szája, orra elé, és nem gabalyodik bele, mint egy takaróba.

A végeredmény pedig:

Nyugodtabb alvás, kipihentebb baba, több mosoly…

 

Kutatások bizonyították, hogy már az ősi kultúrákban merev alapra téve pólyázták a babákat, melyet a nők a hátukra tettek, így könnyítve meg a közlekedést, és a napi munkát.
A pólya használata mint praktika századok óta ismert Európában, Ázsiában és Amerikában is. Egymástól függetlenül sok kultúra alkalmazta a pólyázást, mert melegen tartja a babát, ugyanakkor merevíti a testét, és megvédi őt.
Az 14-16. században Angliában fejétől a  talpáig merevre bepólyázták a babákat 8-9 hónapos korukig, hogy biztosítsák, hogy nem lesz fizikai deformitásuk.
A pólya megítélése a 17. században kezdett megváltozni, ekkor sokan szólaltak fel az efféle erősen korlátozó pólyázás ellen.
Ennek hatása csak jóval később következett, a 19. században sokkal lazábban kezdtek a nők pólyázni, így már tudták a babák kezeiket lábaikat enyhén mozgatni.
Napjainkban ez a kis ideig hanyagolt praktika teljesen átalakult formában újra kezd népszerű lenni, mert használatával a babák nyugodtabbak lesznek, a szülők pedig fellélegezhetnek kicsit.

 

Itt olvashatsz a Bugyola pólya használatáról.