Főoldal Kívánságlista (0) Fiókom Kosár Pénztár
BelépésRegisztráció
Kiemelt termékek
Témák

A HELYES pólyázás nem káros!

A közelmúltban ismét felröppentek olyan hírek, mely szerint a pólyázás káros lehet az újszülöttek számára. A hírnek természetesen van valóságtartalma, fontos azonban látnunk a különbségeket a különböző pólyázási technikák között. Meg kell különböztetnünk a teljes testet szorosan betekerő, és a helyesen bugyoláló pólyázást.

Kép forrása: hipdysplasia.org

Így ne! Kép forrása: hipdysplasia.org

Szakemberek hívták fel az édesanyák figyelmét a csípőt leszorító szoros pólyázás veszélyeire. Mivel az újszülöttek laza csípőízületekkel jönnek világra, a pólyázás során nem szabad a lábakat erőszakosan kiegyenesíteni, mert a babák laza ízületei nem tudnak megerősödni.

Megfigyelhető a képen a feszesen kiegyenesített láb! Kép forrása: Woombie

Az olyan jellegű pólyák jelentenek veszélyt a csecsemőkre, amelyek a teljes testet szorosan betekerik, leszorítják, és nem engedik a kicsit szabadon mozogni.

A Bugyola pólyák alsó része elég bő ahhoz, hogy a kicsi felhúzza a lábait a számára legtermészetesebb "béka pózba", illetve szabadon rúgkapáljon benne.
Egy jól bebugyolált gyermek mind a kezeit, mind a lábait szabadon mozgathatja az őt kellemesen körülölelő pólyán belül! A cél nem az, hogy mozdulatlan legyen, hanem az, hogy olyan környezet vegye őt körül, mint korábban az anyaméhben.

Tehát anyukák, apukák! Kerüljétek a lábakat leszorító, kiegyenesítő, szoros pólyákat, pólyázási módszereket! (...inkább használjatok Bugyolát!)

Added 2014/01/14 Szerző: bugyola
A HELYES pólyázás nem káros!

Szólj hozzá!

Neved:


Hozzászólásod: Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!

Értékelés: Rossz           

Írd ide a lenti kódot:

Reload

Címkék: